Sunset Apartment

/ / / /

Conceptul porneste de la ideea de apus. Nunatele de caramiziu care se zaresc la amurg se regasesc ca si culoare de accent in intreaga amenajare. Acest accent este totodata o nota industriala, amintind de caramida cladirilor vechi (din care este construita si cladirea ce adaposteste apartamentul). Notele industriale masculine se regasesc si ele in intreaga locuinta prin corpurile de iluminat, sina usii glisante de la bucatarie, manerele metalice negre si texturile de ciment ale placilor ceramice. Melanjul dintre culorile calde caramizii care sunt feminine si cele de negru – gri, mai masculine creaza un context perfect pentru chiriasi de ambele sexe. In completarea acestui contrast regasim atat obiecte rotunjite si fine cat si industriale si drepte. Asadar un concept potrivit oricarui tip de chiriasi, un apartament complet utilat care doresc doar sa isi puna hainele in dulap si periuta de dinti in baie.

Bucataria a fost complet reorganizata fiind dotata cu frigider incorporabil, masina de spalat vase si hota complet incorporabila. Un spatiu mic dar bine organizat pare acum mai mare si mai luminos.

Camara a fost transformata in dulap de haine/dressing pentru hol.

Livingul este si el aerisit, cu putin mobilier, balconul deja inchis fiind adaugat suprafetei incaperii. Parapetul vechi al geamului a fost tratat sa para o piesa de mobilier, acesta primind functia de birou. Zona de citit creata in coltul balconului este formata dintr-o biblioteca, un pendul directionabil si scaunul de birou.

In baie am creat un perete de dulapuri, cu o oglinda mare, asimetrica si am mutat bateria cazii pe peretele de vis-a-vis pentru a nu ingramadi toate functiile pe acelasi perete. Vechile tevi-calorifer au fost scoase in evidenta pentru un accent industrial.

Dormitorul este tratat simplu, cu un colt mai colorat si unul mai sobru, elegant. Pendulele negre completeaza contextual industrial al amenajarii, iar dulapul se incadreaza perfect in spatiul destinat.

 

Project details: