Casa patrata

/ / / / /

Acest proiect a pornit de la cerinta beneficiarilor a unei palete de culori avand la baza nuante de gri. Conceptul este bazat pe accente de culoare diferite in fiecare camera, nuantele de verde si rosu fiind preferatele clientilor.

Livingul si diningul s-au dorit cu accente de verde si avand in vedere ca zona de luat masa comunica prin niste usi de sticla transparente cu bucataria unde aveam deja montata o sticla rosie ca backsplash am hotarat sa folosim si mici accente de rosu in aceste spatii. Nu s-a dorit o masuta de cafea pentru ca baietelul de 3 ani si jumatate si fetita care este pe drum sa se poata juca in voie in zona de living unde pot fi usor supravegheati. Cu toate aceste am amplasat o masuta de cafea usoara in stanga canapelei ce poate fi mutata daca este nevoie atunci cand copii nu sunt prin preajma.

Baia de la parter a fost amenajata pe baza placilor ceramice existente si avand in vedere ca este baia care va fi folosita si de catre musafiri am dorit sa creeze un impact asa ca am ales ca folosim accente de rosu.

Biroul s-a dorit insa cu accente de galben asa ca pe baza nuantelor neutre de gri (care leaga toata amenajarea) am folosit pete din culoarea dorita. Aceasta camera deserveste si ca incapere de oaspeti asa ca am ales o canapea extensibila, avand la indemana o masuta ce poate fi folosita ca si noptiera si un lampadar pentru lumina de seara. Televizorul este amplasat pe un corp de mobilier ce poate impreuna cu cel de deasupra lui sa se transforme in dulap pt haine (atunci cand musafirii vor sa poposeasca putin mai mult). Peretele de accent este zugravit cu un model care pare neterminat, facandu-l sa aiba un aspect putin industrial dar si necalculat, organic.

Camera copilului: In camera lui, Victor si-a dorit foarte mult un patut in care “sa sofeze” si l-am inconjurat de culoarea lui preferata – verde. Langa pat am decorat peretele cu un tapet special pe care poate sa coloreze in voie fara sa se supere mama si tata – probabil covorul viu colorat il va inspira!

Dormitorul s-a dorit putin mai elegant si musai cu violet deschis. Astfel ca am optat pentru un mobilier simplu ce incorporeaza zona de machiaj, zona de depozitare cu sertare dar si televizorul, iar oglinda pe colt prelungita pana pe podea face mobilierul sa para ca pluteste. Accesul spre dressing e separate de un perete despartitor acesta creand un spatiu mai intim in zona patului.

Project details: