Sfizio House

/ / /

Cerinte: Un spatiu clasic, incorporarea bibliotecii de lemn existente si a canapelei si fotoliilor, bucatarie cu fronturi de lemn, un dressing incapator.

O casa cu exterior toscan (asa cum isi si numeste constructorul complexul) unde se doreste o amenajare in ton, cu nuante calde de lemn si accente de culoare.

Aceasta amenajare a pornit de la recompartimentarea spatiului de jos (care era de tip open-space, zona de bucatarie fiind initial amplasata la intrarea in locuinta). Mutand bucataria am reusit sa o separam si sa cream si o camara necesara tuturor bunatatilor pregatite de gospodina casei.

Astfel ca la intrare am amplasat zona de living/relaxare iar in continuarea acesteia zona de dining care este si in imediata apropiere a bucatariei.

Am ales sa folosesc doua nuante de lemn una din acestea fiind nuanta inchisa a tamplariei si una mai deschisa pentru a incalzi si deschide spatiul. Pe aceasta paleta de nuante am realizat doua variante de amenjare cu doua culori de accent diferite: una cu visiniu iar una cu galben/oranj.

Canapeaua retapitata din maro inchis in antracit face acum casa buna cu cele doua fotolii, acum bej, aduse si ele din locuinta anterioara. Fotoliul cel nou in stil clasic se remarca prin culoarea indrazneata (folosita ca accent in toata incaperea) si imparte usor zona de living cu cea de luat masa.

Comoda de la intrare de langa usa precum si tot mobilierul de lemn de pe peretele cu televizorul a fost incorporat atent din vechea locuinta. Acest lucru a fost realizat creandu-se in dreptul stalpului un nou corp cu sertare iar in partea de sus a catorva rafturi si a unei noi cornise care sa lege tot ansamblul.

Ceasul, candelabrele si suporturile de lumanari de deasupra comodei inchise la culoare sunt realizate din fier forjat, un material excelent de folosit ca si accent pentru o astfel de amenajare si in ton cu balustrada ce urmareste scarile pentru accesul la nivelul cu dormitoarele.

In partea de jos a scarilor am inchis spatiul ramas cu usi si sertare in zona mai ingusta pentru depozitarea hainelor si a pantofilor. Pe peretele ramas liber am folosit acelasi tapet ca si in insertiile de pe peretele cu biblioteca, ideal pentru suport de haine, pe el fiind amplasate carlige cu model clasic.

In zona de dining am „izolat” o bucata din biblioteca (si anume bucata cu vitrina) ideala pentru vesela. Insertiile de tapet accentueaza zona de dining completata de masa rotunda cu cele 6 scaune.

Bucataria este mica dar practica. Frigiderul a fost si el o piesa existenta cu care a trebuit sa lucram iar zona de mic dejun a fost o cerinta speciala a clientilor. Am decis sa amplasam acest element in dreptul geamului pentru a se putea bucura de privelistea verde din gradina. Mobilierul este realizat cu fete frezate din lemn. Accentele de fier forjat sunt si ele prezente prin ornamentul de pe hota si cele doua rafturi de dupa usa. La bucatarie am facut doua variante de culori: una cu mobilierul in cele doua nuante de lemn alese si pentru living iar una intr-o singura nuanta, intre cele doua.

Project details: