Cerinte: Un living deschis de la intrare pana la terasa ce inglobeaza zona de hol, bucatarie, dining si living, in alb si culori pastel, minimalist, fara texturi de lemn si foarte important – mobilier fara manere.
Proiectul a pornit de la peretii albi si podeaua deja instalata. Am inceput cu amplasarea bucatariei si a zonei de bar, apoi a diningului si a zonei de living.
Toata incaperea fiind deschisa s-a dorit pastrarea conceptului de open space cat mai mult prin delimitari minore care sa nu sugrume spatiul si sa lase senzatia de spatiu unitar aerisit.
Amenajarea s-a conturat in jurul albului peretilor si a mobilierului, accentele fiind alese dintr-o paleta de nuante pastelate care contureaza un spatiu modern dar elegant si discret.
La capitolul “cea mai mare provocare” ramane priza din parchetul deja montat, gandita in varianta initiala a asezarii bucatariei de catre arhitect si anume cu insula in zona unde este acum barul.
Un spatiu generos, deschis de la intrare spre hol, dining si living pana la terasa, datorita conceptului “open-space” si a geamurilor generoase.
Tavanul inclinat contribuie si el la accentuarea dimensiunilor incaperii iar culorile deschise pastelate alese pentru amenajare au fost gandite sa se impleteasca cu senzatia de casa calda si sa imblanzeasca stilul minimalist al mobilierului.
Inspiratia a venit de la cererea de a folosi nuante pastelate. Atunci am gasit covorul si pendulele pentru zona de dining cu accente de cupru iar de aici lucrurile au inceput sa se lege.
Holul: La intrare avem o zona de depozitare (pentru geci/paltoane si pantofi) cu un spatiu pentru sezut si o oglinda mare care reflecta lumina exterioara ce patrunde prin geamul imens aferent usii de acces. Tabloul mare amplasat pe soclul violet pal care este de fapt un corp cu usa, adaposteste o gura de vizitare a retelei de incalzire montata inestetic.
Bucataria comunica direct cu zona de hol deservind cu corpuri de depozitare acest spatiu. Aceasta este foarte incapatoare cu o zona considerabila de blat de lucru pentru gatit.
Zona de bar isi lasa amprenta prin blatul de o culoare deosebita iar scaunele nu raman nici ele neobservate.
In partea de dining inspiratia a venit de la corpurile de iluminat din sticla colorata si cupru.
Zona de living a fost initial conceputa de catre arhitect sa aiba canapeaua pe peretele cu televizorul si invers dar pentru crearea unei zone de circulatie mai fluide am decis sa facem rocada. Rafturile din spatele canapelei adapostesc o mica biblioteca, ideal amplasata in vecinatatea coltarului.
Detalii aparte: accente de cupru, masa cu picioare de sticla, scaunele tip plasa.