Scandinavian Apartment

/ / /

Cerinte: Stil Scandinav, simplu, modern, cozy, casual; mici accente vintage/industrial; o garderoba incapatoare.

Un apartament foarte frumos impartit, cu ferestre inalte si gata finisat intr-o nuanta de gri foarte deschis devine o “panza alba” ideala pentru a fi pictata cu tineretea si veselia emanate de locuintele nordice cu tavane si geamuri inalte.

Toata amenajarea s-a construit pe nuanta de gri deschis a peretilor, a usilor de acceasi culoare si a parchetului, alese cu multa pricepere de catre client. Ideea de a folosi nuantele de accent de galben a venit ca o continuare a culorii prezente in baie, astfel ca tot apartamentul are o continuitate cromatica placuta. Accentele de galben se regasesc in toate incaperile si insenineaza paleta de culori neutre si moderne.

La capitolul “cea mai mare provocare” ar putea fi nominalizata bucataria si mai exact partea de integrare a placilor ceramice existente in paleta de culori si stilul Scandinav dorit.

Ideea de la care am plecat a fost stilul Scandinav. griuri, alb, natural.

Stilul simplu al designului scandinav a fost completat in concept cu accente vintage (literele luminoase, scara pentru garderoba si “debara”) si moderniste (acestea se regasesc in stilul simplu al mobilierului cu casete colorate si al finisajelor lucioase).

Paleta de culori a fost “incalzita” de accentele de galben, culoare inspirata de placile ceramice prezente in baie.

S-a dorit o atmosfera relaxata, calda si actuala.

Gama de mobilier in stil scandinav (cu picioare de lemn inclinate) este prezenta prin cateva elemente in fiecare din incaperile amenajate.

Livingul este “inima” locuintei fiind aplasat in mijlocul acesteia.

Partea de hol comunica si se deschide spre living astfel ca dulapul de depozitare destinat incaltamintei si a hainelor se “deschide” si spre zona de zi. Comoda in stil scandinav este destinata si ea depozitarii pantofilor si a esarfelor, fularelor, manusilor etc. Raftul galben este de fapt o caseta special creata pentru a adaposti cheile si obiectele marunte imediat ce intri in locuita.

Detalii aparte:  canapea extensibila, casete colorate, debara cu masina de spalat, scara si masa de calcat

Bucatarie: Blatul a fost ales in nuanta ultimei placi de faianta pentru a crea iluzia continuitatii materialelor. Centrala a fost ascunsa intr-un dulap ce serveste ca “galerie de arta” pentru tablourile cu mesaje simpatice si motivationale. Corpurile din partea de sus au fost private de manere pentru senzatia de aerisit si simplu. Cuptorul a fost ales si el alb pentru a se integra perfect in designul corpurilor de mobilier.

Detalii aparte:  picurator ascuns in sertar, hota complet incorporabila, centrala mascata, colt cu cos rotativ, banda led pentru iluminarea blatului, corpuri fara manere in partea de sus.

Dormitor: Dulapul a fost realizat pana in tavan pentru a “adaposti” o garderoba bogata. Pentru a sparge monotonia unui dulap mare am folosit insertii de culoare cu ajutorul sertarelor si casetelor.

Scara utila pentru accesul la dulapurile din partea de sus creeaza un aspect de loft specifica apartamentelor scandinave.

Patul a fost amplasat pe peretele opus celui exterior.

Caloriferul a fost ascuns cu draperia ampla care creeaza senzatia unui geam  dublu.

Scara foloseste accesului la dulapurile din partea de sus. Aceasta este realizata din lemn si se poate glisa usor pe bara de metal pe care se prinde. Poate fi inlaturata si depozitata in dulapul de pe holul mic deservind de asemenea si partea de sus a acestuia. Ofera senzatia de loft specifica apartamentelor nordice.

Detalii aparte:  tablie tapitata asimetrica, garderoba incapatoare cu scara, lada la pat, noptiera in stil scandinav.

Birou: Aceasta incapere s-a dorit a fi spatiu de lucru ocazional dar si dormitor de oaspeti. Astfel a rezultat o incapere multifunctionala care indeplineste functia de: birou/biblioteca/camera de relaxare/camera de oaspeti. Peretele de deasupra suprafetei de lucru a biroului e acoperita cu materialul folosit si la draperie iar deasupra materialului pentru protectie am aplicat foaie de sticla de 0,4 mm transparenta care poate deveni si “tabla” de scris cu ajutorul unor carioci speciale pentru whiteboard.

Detalii aparte:  canapea extensibila, scaun versatil (potrivit si in celalalte incaperi, la nevoie), colt de citit, whiteboard, spatiu de depozitare.

Project details: