Nort-on Apartment

/ / /

Cerinte: Amenajare moderna, un living cu concept open-space unitar care sa includa holul, bucataria, locul de luat masa si zona de zi, scaun poang musai, peretii albi.

O amenajare tinereasca, cu accente masculine, moderna, pornita de la parchet si baie finisata.

Bucataria fiind primul spatiu cu care iei contact atunci cand pasesti in apartament am decis sa alegem pentru aceasta parte o culoare mai deosebita pentru a o scoate din anonimat si a crea un impact. Imediat la intrare, inainte de frigider, am incorporat si zona de hol (un dulap pentru haine si pantofi iar vis a vis o comoda ingusta pentru pantofi cu un raft pentru corespondenta si reviste si un suport de chei.

Faianta imprimata cu vesela si ustensile a fost si ea aleasa tot pentru a pune in evidenta zona de gatit.

Zona de luat masa este reprezentata de „insula” de bucatarie si separa usor cele doua zone mari ale incaperii. Geamurile mari asigura o iluminare corespunzatoare iar pe partea de bucatarie am ales ca in partea de jos sa amplasam 3 rafturi pentru ierburile aromatice.

Blatul pentru zona de luat masa a fost ales intr-o nuanta cat mai asemanatoare parchetului pentru a crea senzatia ca o fasie din acesta urca si formeaza pultul.

In partea de jos a corpurilor suspendate din bucatarie am amplasat o fasie de oglinda ce mareste intensitatea benzii LED.

In partea de living, langa canapeaua ce se poate face pat, troneaza mult doritul scaun Poang impreuna cu taburetul pe care le-am ales cu tapiteria cea mai colorata disponibila. In dreptul scaunului Poang, langa perete, se afla un birou cu masa batanta ce se deschide doar atunci cand e nevoie de aceasta.

Rafturile de pe perete au fost create special pentru a expune boardgame-urile preferate ale proprietarului.

Masuta de cafea a fost aleasa pe criteriul de dimensiune, dupa ce au fost masurate unele din cele mai mari table a jocurilor.

In dormitor am dorit sa cream o atmosfera relaxanta si am ales sa nu mai adaugam culoare. Patul alb tapitat face casa buna cu zona de birou, noptierele si dressingul. Liniile de aluminiu de pe usile de dressing preiau liniile de pe foaia usii atunci cand aceasta este deschisa.

„Tabloul” de deasupra patului este de fapt o placa de lemn lamelar intr-o nuanta asemanatoare parchetului, vopsita cu acele forme.

La capitolul cea mai mare provocare as  putea spune ca troneaza baia, care initial avea doar gresie iar faianta se regasea doar in jurul vanii si pe peretele ce acopera rezervorul intr-o nuanta naturala, poroasa. Tot ce nu era placat era tratat cu zugraveala decorativa aurie.

Aici, pentru ca s-au dorit interventii cat mai putine cu un efect cat mai puternic, am pastrat gresia si partial faianta (eliminand cele doua placi din stanga si dreapta vanii) si am adaugat alta noua sub alta forma. Astfel ca peretele din stanga vanii a fost placat cu ceramica alba pana sus (pentru ca proprietarul si-a dorit sa foloseasca vana si pe post de dus – amplasand la final si un panou de sticla) iar in partea dreapta placarea peretelui s-a facut doar pana la nivelul placarii initiale de sub geam.

Pentru a crea un efect mai dramatic si pentru a lega incaperile, am folosit aici acelasi artificiu cu bordura de oglinda ca si in bucatarie. Deasupra acesteia am placat peretele cu geamul cu o gresie tip parchet intr-o culoare asemanatoare bambusului. Am asortat cu aceasta corpul pe care se sprijina chiuveta, pe care am pastrat-o din amenajarea anterioara. Cateva rafturi in partea de sus si cateva maini de lavabil alb si baia arata complet diferit.

Project details: