Cerinte: Un spatiu modern, cald, „kid-friendly” si o bucatarie cu multe spatii de depozitare pentru bucatareasa sefa!
O amenajare completa, de la proiect la alegerea finisajelor si a pieselor de mobilier pana la urmarirea santierului. Un proiect cu clientii la distanta care s-a concretizat exact ca in proiect datorita beneficiarilor care nefiind in tara au avut curajul si increderea sa mearga in totalitate pe mana designerului.
Amenajarea a pornit de la alegerea finisajelor: parchet, gresie, faianta, usi, zugraveli. Aici inspiratia paletei de culori au fost placile de faianta patchwork alese ca decor pentru peretele bucatariei. Desi la exterior casa are un aspect clasic, la interior beneficiarii au dorit un stil mai simplu si modern. Pentru a nu se crea o discrepanta intre interior si exterior, stilul modern si contemporan de la interior este usor presarat cu elemente clasice – nuantele de lemn, balustrada clasica, vitrina, paleta de culori.
Holul este spatiul in care iei primul contact cu locuinta. Acesta era deja dominat de usa superba de lemn de culoare inchisa, asa ca am ales pe jos o gresie de tip parchet de o nuanta mai deschisa care se continua in dining si living cu un parchet de aceeasi nuanta. Usile au fost si ele asortate cu cea de la intrare iar intre cele doua usi de pe acelasi perete (cea de la baia de serviciu si camera tehnica) am aplicat o oglinda cat de mare am putut, incercand sa pacalim senzatia de spatiu ingust. Candelabrul a fost ales ca si stil in ton cu usa.
Dulapul de pantofi bleu si-a capatat culoare din decorul din bucatarie si este conceput astfel incat sa lege livingul de hol intr-o maniera putin neconformista. Pentru a crea si mai mult senzatia de spatiu in zona ingusta dintre hol si living am ales sa placam muchiile golului cu oglinda (unde mai pui ca ajuta si la verificatul coafurii).
Bucataria s-a dorit incapatoare (desi spatiul este destul de mic) si practica, cu toate utilitatile moderne. La capitoul cea mai mare provocare as putea nominaliza includerea unui frigider dublu in bucataria de 7m patrati. Pentru optimizarea circulatiei am ales o usa glisanta care sa nu incurce nici in bucatarie si nici in holul cu care comunica.
Pentru a lega cele doua spatii am ales sa intram cu o banda de gresie de pe hol in bucatarie. Acest artificiu ne-a permis ca in coltul cotirii benzii sa legam si faianta de gresie asa ca am pus o bucata de decor luata pentru perete, pe podea.
Blatul a fost ales si el sa se potriveasca cu gresia de pe hol, iar banda inchisa la culoare leaga mobilierul de tamplaria usii si a geamului. Pentru baza dulapurilor am ales o culoare crem, mai neutra, care sa lege paleta de culori.
Livingul este impartit in 3 zone: zona de dining, zona de living/relaxare si zona de joaca pentru baietel.
Zona de dining este amplasat in imediata apropiere a holului si este deservita de o masa extensibila si o vitrina. In fata acesteia se afla zona de joaca reprezentata de spatiul de sub scari unde am creat special pentru cel mic o bancheta de relaxare/citit/joaca cu spatiu de depozitare pentru jucarii usor de accesat in partea de dedesubt. Dulapul cel mare adaposteste scaune extra necesare pentru momentele in care casa este plina de musafiri si este nevoie sa se extinda masa. Covorul din fata banchetei leaga zona de joaca cu cea de living si este perfect pentru ca cel mic sa se joace linistit pe jos.
Zona de living se remarca prin canapeaua bleumarin (o culoare eleganta, usor clasica si „kid-friendly”). S-a dorit o canapea maaaaare unde seara, cei doi parinti sa se poata relaxa la un film amandoi fara sa stea inghesuiti.
Detalii aparte: banda de gresie ce intra in bucatarie impreuna cu decorul din colt, dulapul bleu ce leaga livingul de hol.