Elegance Kitchen

/

Cerinte: O incapere mixta care sa imbine 3 spatii cu functii diferite: bucatarie, loc de luat masa si loc de primire al oaspetilor.

O renovare completa, de la inlocuirea placilor ceramice, schimbarea instalatiei electrice si modificarea si mutarea geamurilor, pana la mobilare si accesorizare completa.

Pentru ca acest spatiu se dorea a indeplini mai multe functii, dintre care si cea de loc de primire a oaspetilor, am decis sa alegem o paleta de culori diafana, eleganta cu accente de albastru – o culoare roiala. Stilul s-a dorit simplu, modern cu culori  cat mai deschise si cu materiale rezistente pentru ca locuinta gazduieste 3 generatii si un catel neastamparat.

Toata amenajarea a plecat de la ideea de eleganta moderna (fiind exclus stilul clasic) aceasta fiind cel mai bine reprezentata de accentele de albastru, auriu si micile detalii precum butonii ceramici si tapetul deosebit.

Inspiratia a venit de la gama de placi ceramice de la Aparici – Moving Blue. Aceste placi impreuna cu caldura gresiei de tip parchet in nuanta mierii au dat tonul amenajarii acestui spatiu.

Mobilierul s-a dorit cat mai simplu si din materiale rezistente.

Am separat partea de gatit amplasand-o in coltul mai putin vizibil dinspre intrare si am folosit albul lucios pentru senzatia de spatiu. Locul mai larg a fost utilizat pentru spatiul de primire al oaspetilor/dining/camera de zi. In aceasta zona am putut sa echilibram paleta de culori cu nuante mai inchise si mai rezistente la murdarie.

Desi bucataria este destul de mica, ea incorporeaza toate functiile unei bucatarii moderne (frigider dublu, microunde, expresor, cuptor, plita, hota, masina de spalat vase, centrala termica).

Partea de diningo-sufragerie este deservita de un minibar, televizor si o zona de relaxare/citit sub geam, cu bancheta, ce poate fi folosita ca loc de sezut atunci cand masa este extinsa sau loc pentru catel.

Prima interventie majora a fost mutarea celui de-al doilea geam aflat initial in dreapta cuptorului cu microunde. Acest lucru ne-a permis o iluminare mai buna si  acces mai usor spre zona de gratar din curte.

Partea intens folosita in bucatarie (plita si cuptorul) am ales sa le asezam pe partea mai putin vizibila astfel incat impactul atunci cand pasesti in incapere sa fie dictat nu de zona de gatit (care este si cea mai greu de mentinut curata) ci de cea de relaxare, servit si apoi cea de pregatire si gatit.

Detalii aparte:  coltar incapator, bancheta sub geam, minibar.

Masa poate fi extinsa de la 1,9 pana la 2,9 metri astfel incat putem aseza la masa pana la 12 persoane: unul din scaune va fi mutat in fata raftului de vinuri (care este foarte ingust iar scaunul fiind prevazut cu spatar va acoperi zona cu sticle), in capul mesei va fi folosita ca loc de sezut bancheta de sub geam iar pe cealalta parte pot fi adaugate pana la 3 scaune.

Am optat pentru coltar tapisat pentru ca este  mult mai confortabil si poate gazdui mai multe persoane, unde mai pui ca seara la televizor cand nu ai musafiri te poti intinde linistit dupa o zi grea.

Detalii aparte:  centrala ascunsa, spatiu de depozitare sub coltar, minibar.

Project details:
  • Client: Casa in Timisoara
  • Project Started: April 04, 2016
  • Category: ,