Eteric House

/ / / / / /

O reamenajare a casei proaspat achizitionata, o casa anterior locuita timp de cativa ani. Am pastrat parchetul, usile, si mobilierul de bucatarie. Toate incaperile au fost improspatate cu lavabil, corpuri de iluminat noi si piese de mobilier in proportie de 90% de cumparat. Piesele de mobilier la comanda au fost mai putine, amenajarea dorindu-se finalizata cat mai repede. Tot conceptul se bazeaza pe o paleta de culori diafana, calda, primitoare și feminina. Nuantele pale sunt inspirate din naturaletea florilor pastelate. Accentele metalice aurii dau luminozitate, o nota de glam si pretiozitate locuintei, acestea fiind temperate de negru – foarte modern și masculin dar totodata si elegant – regasit si el in accente. O reamenajare unitara, calda, sofisticata si eleganta dar totodata utila si mulata pe necesitatile beneficiarilor.

Zona de zi se remarca prin coltarul si fotoliul plusate, cu o tapiterie capitonata ce aminteste de modelele clasice. Coltarul se aseaza perfect pe peretele burgundy care pune nuanta pala de roz in evidenta. Scaunele de catifea burgundy se remarca si ele de la intrarea in living, fiind asezate perfect pe cadrul roz pal dat de draperiile si ele din catifea.

In hol am zugravit peretele cu usa in aceeasi culoare pentru a o face mai putin vizibila, am suplimentat partea de iluminat pentru ca avem putina lumina naturala si am adaugat un sifonier mare cu oglinzi pe toate usile pentru a crea senzatia de spatiu. Tabloul realizat in culorile amenajarii ascunde de fapt panoul electric. Deasupra caloriferului am amplasat doua rafturi pentru a distrage atentia de la acesta, iar dulapul de pantofi amplsat catre zona de open-space are aspectul unei comode, ceasul rotund amplasat deasupra fiind vizibil si din zona de zi. Agatatorile amplasate pe tapet creaza o zona de cuier atipica si decorativa.

Camera fetitei a fost gandita sa acomodeze mai multe zone. Pentru o domnisoara in devenire: un dulap incapator pe care l-am accesorizat cu niste manere aurii finute, zona de biblioteca care creaza ritm pe peretele plin cu mobilier, zona de studiu – biroul de sub geam, zona de dormit cu patul roz inconjurat de tapetul cu motive vegetale si zona de relaxare sau coltul de citit cu fotoliul verde foarte confortabil. O oglinda mare si un covor pufos si fetita este super fericita cu noua ei camera!

In birou am pastrat dulapul la care am schimbat doar manerele cu unele negre pentru un look mai masculin. In aceeasi nota am inlocuit corpul de iluminat central cu unul metalic negru si biroul. Draperiile de catifea, veioza de la birou si covorul, toate roz pal vin sa indulceasca contrastul alb-negru iar canapeaua extensibila albastra echilibreaza cromatic compozitia usor feminina intarita si de accentele metalice aurii. Un homeoffice care se transforma la nevoie in camera de oaspeti, amplasat chiar la intrare, la care iti e mai mare dragul sa lasi usa deschisa…

In dormitor am rearanjat putin piesele de mobilier din lemn existente, completandu-le cu elemente decorative in culori pastelate: rozul pal folosit in restul amenajarii pentru a pastra un concept unitar si accente de bleu. Am adaugat un covor de lana bleu si o bancheta rozalie cu depozitare la picioarele patului si am completat cu elemente aurii regasite in: decoratiuni, rama oglinzii, corpul de iluminat etc.

Project details: