Casa 1.0

/ / /

“O amenajare calda, luminoasa si usor clasica a bucatariei si a celor doua bai. Aceasta se contureaza in jurul dorintei unui vibe de casa calda, functionala dar totodata moderna si cu accente clasice. Paleta de culori porneste de la nuante de bej, alb, texturi de lemn, accente calde si elegante de alama, cu o atentie sporita intre melanjul dintre feminin si masculin. Accentele de caramiziu aduc atat o nota calda, incadrandu-se usor intr-o paleta clasica, dar si una moderna, usor industriala – aceasta culoare aducand aminte de caramida aparenta.”

Bucataria este dotata cu electrocasnice negre/gri antracit ce aduc o nota masculina, industial-minimalista ce contrasteaza cu chiuveta ceramica, bateria si manerele de alama si fronturile frezate albe. O bucatarie incapatoare, cu mult mobilier dar care prin amplasarea acestuia si finisajele alese da o nota relaxata, luminoasa, calda si aerisita spatiului de tip openspace. Vedeta incaperii este peretele cu hota placat in intregime cu o placa ceramica bej ce imita textura unui covor persan vechi – o nota clasica reinterpretata care contrasteaza si se pune in evidenta prin alaturarea cu hota industrial-vintage.

Baia de la parter continua paleta de culori folosita in intreaga amenajare, accentul de culoare fiind folosit intr-un mod inedit – pe tavan. Placa ceramica tip marmura impreuna cu cea tip parchet creaza o baza clasica incaperii, mobilierul minimalist fiind completat de accentele de alama ale suportului de prosop, a bateriei si a ramei oglinzii cu o forma contemporana.

Baia de la etaj, cu un volum generos, ne-a permis sa realizam o comoda pentru lavoar minimalista, care sa ascunda inclusiv cosul de rufe. Blatul se intinde sub cele doua geamuri, intre care am placat peretele cu o faianta tip metro dar cu texturi diferite pe fiecare placa. Oglinda rotunda cu rama aurie se va aseza perfect peste backgroundul deosebit, creand un contrast de texturi fin. Si aici se continua paleta de culori – alb, bej, textura de lemn si accentele de caramiziu si alama, dand o nota de coerenta spatiilor amenajate. Cada cu o forma atipica lasa loc unui colt verde langa geam.

Amenajarea livingului si diningului continua amenajarea bucatariei si a celor doua bai. Zona de zi determinata de locul de luat masa si zona de canapea + TV formeaza un open-space pe aproape toata suprafata parterului, impreuna cu bucataria. Am pastrat aceeasi paleta de culori, folosind culorile in alte procente. Caramiziul este mai prezent, la fel si bejul care aproape lipsea din bucatarie, albul fiind folosit intr-un procent mult mai mic.

Diningul se afla in imediata vecinatate a bucatariei. Am pornit amenajarea de la masa rotunda cu elemente clasice, foarte practica pentru spatiul destinat ei, lasand loc de circulatie pe toate partile. Piesa de rezistenta din dining este comoda cu textura de lemn si ratan, element regasit si in zona de living dar desi este tot o comoda din aceeasi serie am ales o varianta cu alte dimensiuni si cu putina vitrina. Scaunele tapitate cu catifea ofera caldura spatiului, asortandu-se cu textura draperiilor si ele tot din catifea. Se remarca cele doua ghivece cilindrice de perete cu o forma mai aparte – un element modern care contrasteaza mobilierul de bucatarie clasic. Corpul de iluminat rotund – alb-finut este suspendat deasupra mesei si delimiteaza astfel vizual dinspre hol deja, locul destinat diningului.

In zona de living am optat pentru un coltar comod pe care sa incapa toti cei 3 membrii ai familiei tolaniti la un film. Langa canapea este amplasata o aplica cu brat mobil – neagra care readuce accentul industrial in amenajare – la fel cum se remarca electrocasnicele negre in bucatarie. Zona tv este tratata foarte aerisit, in coltul din dreapta fiind amplasat un scaun “de rezerva” pentru masa de dining, dar care in aceasta forma, cu o masuta de cafea langa – formeaza o zona de citit/relaxare eleganta, de unde iti poti privi pe geam terasa si curtea. In spatele televizorului am folosit aceeasi culoare ca si in baia mica – pentru a crea un context unitar. Deasemenea culoarea inchisa si stinsa din spatele televizorului are rolul de a relaxa ochiul.

Project details: